Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för Herrar B!

12 NOV 2012 23:22
Herrar B visade åter moral och stabilitet 3-0 (25-20, 25-13, 25-14)
  • Skapad: 12 NOV 2012 23:22

Herrar B tog sin andra raka seger på söndageftermiddagen och följde därmed upp senaste segern mot Kristianstad på ett utmärkt sätt. Den här gången var det lokalkonkurenten Åstorp som fick smaka på IFK’s lagmaskin, för den här gången var det var laget och inte jag’et som klev fram. 

Efter att ha hamnat i tidigt underläge i första set med 5-6 bollar, främst pga egna missar snarare än Åstorps anfallspel, visade IFK lagmoral och lät inte bli stressade utan tog sig poäng för poäng närmare och drygt halvvägs in i setet var det utjämnat. Stabilt försvar, bra anfallsspel tillsammans med stundtals svajigt Åstorpsspel gjorde att första set kunde bärgas med 25-20. Här gjorde Joakim Stenmo säsongsdebut tillsammans med för dagen inlånade Jens Johnsson. Deras inhopp var en bidragande del i setvinsten.


Efter första sets svajiga inledning lyste sedan de sista två seten av stabilitet. Bra spel rakt igenom gjorde att vi kunde göra många anfallspoäng samtidigt som Åstorp fick anfalla från svåra lägen och när de väl dundrade in anfallen fanns viljan och motivationen att jobba på varje boll. Setsiffrorna skrevs sedan till 25-13 (andra) och 25-14 (tredje) och IFK var aldrig hotat utan var numret större i det mesta under de sista två seten. 

Åstorp som ställde upp med ett, jämfört med IFK B, väldigt ungt lag, visade stundtals en hög högsta nivå som när det stämde dundrade in slagen. Spännande att följa deras utveckling de kommande åren.

Halvvägs in i säsongen är 7p inspelade, samtliga på de senaste tre matcherna visar på att Herrar B efter en lite trevande inledning bara blivit bättre och bättre. Nu till helgen väntar ett dubbelmöte med Malmö och Lund. Förhoppningsvis kan vi följa upp vår fina form och revanchera oss mot förlusterna i säsongsupptakten.

 

Skribent: Jonas Emgård
Damer A

damer-a-2013

Herrar A

herrar-a-2013

Damer B
damer-b-2013
Herrar B

herrar-b-2013

Postadress:
IFK Helsingborg - Volleyboll
Peter Bäckström, Sockengatan 12 A
25277 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46768160041
E-post: peter.backstrom56@gm...

Se all info