Hoppa till sidans innehåll

Hemmamatch mot Kristianstad

02 FEB 2013 14:34
Heltaggad start följdes av varierande men stabilt spel (25-8, 25-21, 25-20)
  • Skapad: 02 FEB 2013 14:34

IFK’s herrar B startade lördagseftermiddagen med det bästa setet hittills i år. Ett riktigt taggat IFK gav inte gästande Kristianstad en chans i första setet. Kristianstad verkade inte alls med på banan och i ärlighetens namn var det skönt att de lyfte sig i de två följande seten annars hade det blivit lite tråkigt. Bra aggressivitet över hela banan både i anfall och försvar gjorde att första set seglade iväg enkelt till IFK’s favör. 
I set 2 hände det som oftast sker efter en överlägsen setvinst. Kristianstad gjorde lite ändringar och plockade in lite mer rutin på banan vilket gav dem lite struktur och stabilitet. Samtidigt som vår pep och aggressivitet i bollarna var som bortblåst. Setet vandrade iväg utan skönspel från vårt håll och var rätt så jämnt med nån eller några bollars ledning för Kristianstad. Men det kändes som vi hade så mkt mer att ge. Så när setet skulle avgöras knöt vi ihop säcken och i slutet kändes det ändå rätt komfortabelt.
Set 3 liknade set 2 ganska mycket, vi tänder stundtals till och det resulterar direkt i 3-4 raka bollvinster sedan chanserar tempot lite och vi släpper in Kristianstad i matchen men när det väl ska avgöras tänder vi till och tredje setet känns som vårt när vi väl bestämmer oss.
Vi var på förväg redo för en jämn och tajt fight mot Kristianstad som vi mötte i höstas också och efter två härliga matcher gav det var sin seger. 
Idag saknade Kristianstad ett par tongivande spelare och det märktes verkligen. 

Kul med nio spelare till match, det var länge sedan vi var så många avbytare. Kul med mycket folk på träningen i torsdags oxå, 11personer, tack till Elina och Ida som var med och gjorde att vi kunde spela med en hel sexa på träningen något som vi saknat under säsongen. Nu tar vi nya tag mot serietvåan Malmö om två veckor.

Dagens uppställning: Jonas, Mats, Birger, Peter, Joakim, Dennis, Fredrik, Henrik F och undertecknad
Bäst på plan tyckte jag Masse var som avgjorde många bollar från sin centerposition.

Tack alla ni 14 i publiken :) ... och säcket

Skribent: Henrik Jönsson
Damer A

damer-a-2013

Herrar A

herrar-a-2013

Damer B
damer-b-2013
Herrar B

herrar-b-2013

Postadress:
IFK Helsingborg - Volleyboll
Peter Bäckström, Sockengatan 12 A
25277 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46768160041
E-post: peter.backstrom56@gm...

Se all info